Welkom

Op deze site vind je informatie over Bitcoin in het Nederlands.

Ondertussen heeft ongeveer iedereen wel al over Bitcoin gehoord. Zo had ik ook wel al wat artikels gelezen maar ik had het belang ervan nooit gevat. Pas na vele uren leeswerk en een hoop andere "cryptocurrencies" begon het lampje te branden. Hoewel ik nog iedere dag probeer bij te leren, heb ik ondertussen wel wat extra informatie verzameld over dit 'magisch internetgeld'. Met deze blog wil ik dan ook mijn gedachten eens neerschrijven en ordenen. Ik hoop dat dit van nut kan zijn voor anderen die ook op zoek gaan naar informatie.

Starten met Bitcoin

Wil je simpelweg 'Starten met Bitcoin' zonder al te veel leeswerk? Dan kun je op deze pagina terecht. Stap voor stap ga je aan de slag met deze nieuwe technologie.

Start met Bitcoin
Op een eenvoudige manier starten met Bitcoin, hoe doe je dat?

Blog over Bitcoin

Om Bitcoin te begrijpen heb ik voornamelijk achterom gekeken. Ik wil in deze reeks van artikels proberen om een antwoord te formuleren op de simpele vraag: "Wat is geld?". In de eerste plaats wil ik onderzoeken hoe wij als mensen er in slagen om ons te organiseren en wat de rol van geld is in dit verhaal. Daarnaast wil ik onderzoeken hoe geld als instituut zich heeft ontwikkeld en hoe het huidige economisch en monetair systeem van onze wereld er ongeveer uitziet. Vervolgens wil ik proberen om Bitcoin te introduceren op een toegankelijke manier. Hoe is het ontstaan, hoe werkt het en wat is de relevantie in de context van het huidige monetair systeem.

Ik zal in deze reeks schrijven over veel verschillende onderwerpen en sommige artikels zullen op het eerste zicht weinig met Bitcoin te maken hebben. Tot slot, hoop ik dat het duidelijk is dat ik mezelf niet beschouw als een expert in al deze vakgebieden. Ik probeer constant bij te leren en deel nieuwe inzichten met andere geïnteresseerden.

Mijn Bitcoin Konijnenhol - Bewijs van Werk
Om Bitcoin te begrijpen heb ik voornamelijk achterom gekeken. In deze reeks van artikels probeer ik een antwoord te formuleren op de vraag ‘Wat is Geld?’. Deze vraag was voor mij het beginpunt van een onderzoek dat mij niet meer losliet en mijn vertrouwen en geloof in Bitcoin gaandeweg vergrootte. D…

Je kan me altijd contacteren met opmerkingen via mail. Of klik op onderstaande knop om een bericht achter te laten: