Podcasts

Er zijn ondertussen enorm veel podcasts te vinden over Bitcoin. Hieronder lijst ik de podcasts op die ik zelf de moeite waard vind om te volgen. Per show geef ik ook een aantal interessante afleveringen mee die ik de voorbije jaren geluisterd heb en die me nuttig lijken voor nieuwkomers.

What Bitcoin Did

Peter McCormack in 'What Bitcoin Did'. Goed voor beginners en er staan een aantal interessante specials op de site die specifieke onderwerpen behandelen (Libra, Lightning Network, Mt. Gox).

Afleveringen hier.

Stephan Livera Podcast

Stephan Livera in 'Stephan Livera Podcast'. Relatief toegankelijk voor beginners met een focus op Oostenrijkse economie. Eveneens een aantal goeie specials over Hardware wallets, custody van bitcoins, BTCPay Server.

Afleveringen hier.

Tales from the Crypt

Marty Bent en Matt Odell hosten 'Tales from the Crypt'. De show komt in 2 formats. Iedere week bespreken Matt en Marty de recente gebeurtenissen in de Bitcoin space in 'Rabbit Hole Recap'. Daarnaast doet Marty langere interviews met interessante gasten waarin dieper ingegaan wordt op de technische en economische aspecten van Bitcoin.

Afleveringen hier.

The Bitcoin Knowledge Podcast

Trace Mayer in 'The Bitcoin Knowledge Podcast'. Een van de langst lopende podcasts in Bitcoin met Trace Mayer die een ongelofelijk diepe kennis van Bitcoin kan voorleggen.

Afleveringen hier.

Citizen Bitcoin

Brady van Citizen Bitcoin bespreekt zijn leerproces in Bitcoin en spreekt met andere bekende namen uit de space over hoe zij proberen bij te dragen.

Afleveringen hier.

De Bitcoin Show

Aaron van Wirdum en co-hosts startten recent een podcast in het Nederlands en behandelen enkel Bitcoin. Aaron schrijft al jaren voor 'Bitcoin Magazine' en is naar mijn mening een van de beste journalisten die over Bitcoin schrijven. De podcast heet 'De Bitcoin Show'.

Afleveringen hier.

Cryptoconomy

Guy Swann host een podcast waarin de beste geschreven artikelen ingelezen worden om in audio formaat te beluisteren.

Afleveringen hier.